Tomatsoppa med ost och tortellini

 

Detta är en mycket behaglig soppa där purjolöken och paprikan bryter av mildheten. Soppa kan bli helt vegetarisk om du väljer en tortellini med köttfri fyllning, till exempel ricotta och spenat. Servera gärna en god brödbit till soppan, som förslag ta gärna detta Medelhavsbröd.

Detta behöver du till 4 portioner:

250 g färsk tortellini

5 dl grönsaksbuljong

100 g Philadelphia ost naturell

5 dl Kelda tomatsoppa (ekologisk)

1/2 dl strimlad purjolök eller salladslök

1/2 röd paprika

svartpeppar

Gör så här:

  1. Koka upp grönsaksbuljongen (1 tärning + 5 dl vatten).
  2. Koka tortellinin i buljongen enligt förpackningens anvisningar.
  3. Under tiden så rör du ut philadelphia osten med en del av tomatsoppan.
  4. Häll sedan i all tomatsoppa och blanda.
  5. Häll ner allt i buljongen när pastan är färdigkokt.
  6. Strö i löken och paprikan (spara gärna lite till dekoration) och låt koka upp utan att tortellinin går sönder.
  7. Servera gärna en sallad till soppan. Smaklig måltid!

ViktVäktarna:

  • WW PersonligaPoints: 8 personliga points per portion

10 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.