Ugnsstekt falukorvspytt
Vad sägs om detta? Jag provade på att göra egen pytt och det i ugnen. Det gick hur smidigt som helst måste jag säga. Ett litet tips är att börja med korven och lägg till potatisen efter typ 5 minuter. Tro det eller ej, den blir klar fortare än korven och blir då lätt lite mosig istället. Detta är verkligen vardagsmat med minsta möjliga arbete bakom. Det går fort och ugnen gör det mesta.
Detta behöver du till 4 portioner:
600 g falukorv skuren i tärningar, 800 g frysen potatis i tärningar, 100 g kassler skuren i tärningar (istället för sidfläsk), 3 salladslökar (vanlig går också bra, ta då bara 1), 3 msk smör, 1 msk stark senap, salt, peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Ta en stor ugnsplåt och lägg i smöret . Låt smöret smälta i ugnen. Ta ut plåten när smöret har smält och fördela den över hela plåten. Lägg i den tärnade korven, löken och potatisen. Blanda allt väl och lägg tillbaka plåten i ugnen. Låt det steka i cirka 15 minuter, rör gärna om en till två gånger så att man får stekyta överallt. Salta, peppra och blanda in senapen i pytten. Låt det stekas i några minuter till så att det blir lite knaprigare. Under tiden kan du steka upp lite ägg om du vill ha det med. Servera gärna rödbetor till (själv glömde jag att köpa det) och en god sallad.
ViktVäktarna
- WW Points: 17 points med 9 % korv
4 kommentarer
Linda Bergstrand
Gjorde det här till middag idag. Gott, enkelt och smidigt, gick hem hos både man och barn!
Kommer göra det fler gånger!
Pingback:
Sofie / Mumsfillibaba
Så gott!! Falukorv är ju smaskens. Men blir ofta stroganoff eller ugnsbakad. Kanske pytt nästa gång?!
Therese
Pytt är ju så himla gott och bra att göra av resterna.
Göra i ugnen ha jag dock inte prövat men det verkar vara en himla bra ide.
Tack för tipset..