Bucatini med falukorvsstubbar
Gratinerad falukorv i ugn är ju så gott. Här har jag piffat upp den med lite chilisås och oregano. Det här är vardagsmat i lyxförpackning. Varför piffar vi inte upp vår vardagsmat lite oftare? Det tar oftast inte mera tid men slutresultatet blir ju så så mycket godare. Hur gör ni för att piffa upp eran vardagsmat? Bucatini är en pastasort som liknar spagetti men är tjockare. Självklart får ni använda vilken pasta ni än vill, men jag varierar mer än gärna. Det är ytterligare ett sätt att piffa upp vardagen på.
Detta behöver du till 4 portioner:
400-500 Lantkorv/Falukorv/Måltidskorv, 3 dl chilisås, 1 tsk oregano, 1 dl riven ost (17 %), 1 gul paprika, ev lite rapsolja, salt, grovmalen svartpeppar, nykokt Bucatini eller annan valfri pasta för 4 portioner
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Skär korven i 5 centimetersbitar och lägg på en ev. smord plåt. Skär ett rutmönster på korven snittyta. Blanda chilisås och oregano och lägg en matsked sås och en matsked riven ost ¨på varje korvbit. Överbliven sås läggs runt om tillsammans med skuren paprika i bitar. Salta och peppra och fördela på plåten. Sätt in plåten i ugnen i cirka 15-20 minuter. Servera med nykokt pasta och en korvbit med paprika och chilisås.
Ett tips: du kan även lägga till gul lök, squash och andra grönsaker om du vill ha det mer mättande.
ViktVäktarna
- WW Points: 13 points per portion med 400 gram 9 % korv och 14 points med 500 gram korv.
5 kommentarer
Ann-Britt
Hej Nadja!
Vilka goda middagar du har gett exempel på denna vecka också!
Nu åkte Falukorv fram från frysen. Så i morgon ska jag ha det till stuvade morötter och potatis. Mums vad sugen jag blev när jag såg ditt härliga foto.
Kram:))
Pingback:
Nadja
Tack snälla rara Sari 😀
Sari
Ser så himla gott ut..du är en superkock och en fantastisk fotograf! 😉
Nena
Ahh nu vill jag ha Falukorv:)) Har i Italien finns ju inte det sa jag far vanta till jag aker hem till Sverige och koper med mig nagra lass! Sitter har och frestas framfor ditt underbara foto… 🙂
Kramar,
Nena