Grymt goda Kanelhavrekakor
Dessa kakor är så grymt goda och jag lovar och svär att du kommer ta mer än bara en, för de är beroendeframkallande. Jag vill bara varna er för även den som brukar bara ta en kaka kommer att önska sig en till. Hur många kakor det blir beror förstås på hur stora man gör, det blir aldrig riktigt samma varje gång när man bakar småkakor. Många gånger kan man ju inte heller låta bli degen för den är ju så smarrigt god. Kakorna är som alla småkakor lätt- och snabbakade. De är även perfekta att ta med sig på picknicken, till badstranden eller bara att ha till eftermiddagsfikat. De går jättebra att frysa. Må så gott!
Till cirka 25 stycken kakor behöver du:
3 dl havregryn, 1 1/2 dl vetemjöl, 1 1/2 dl strösocker, 1 tsk bikarbonat, 1-2 tsk kanel, 150 g rumsvarmt smör/margarin
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt smöret och rör samman till en deg. Forma till små kulor och lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Lägg dem en bit ifrån varandra då de flyter ut under gräddningen. Platta till dem något. Grädda dem mitt i ugnen 15-20 minuter, håll koll på kakorna de sista minuterna så att de inte får för mycket färg och blir brända.
ViktVäktarna
- WW Points: hela satsen har 112 points med margarin 80 %. Vid 25 stycken kakor så blir det 4 points per kaka.
Följ mig gärna på Instagram: @Nadjaskitchen.se
8 kommentarer
Nadja
Till Annelie: Japp de e grymt goda och mycket svåra att låta bli…
Annelie
Åh, nej…De där skulle jag aldrig ha bakat. Kommer ju att bli fet *s* Du har så rätt, det går bara inte att bara ta en av dem. De är vanebildande goda!
Pingback:
Nadja
Japp, mina favoriter. Dessa är svåra att låta bli
ebba.doll
skiiiiiiitgoda kakor mmm…- <3 😀 <33 ^.^
Ida
De här måste jag prova! De ser otroligt goda ut!
Annika
Bakade dessa i morse och jisses så goda de var!
maggan
Dessa ska jag baka! Gillar lättbakade kakor, goda ser de ut att vara.