Grillade marinerade kotletter

 

Recept i repris från 2016.

Vilket underbart väder vi har haft denna långhelg! Jag gissar på att många har passat på och grilla. Här kommer ett recept på goda chilimarinerade benfria kotletter som är toppen att grilla. Jag föredrar att köpa en hel benfri kotlettrad, finputsa den och sedan marinera för att den inte ska bli så torr när man steker eller grillar den.

Detta behöver du till 4 portioner:

4 benfria fläskkotletter (marinaden räcker till någon kotlettbit mer)

Marinad: 3 msk äppelcidervinäger, 2 1/2 msk olja, 2 msk soja, 2 tsk chilipulver, lite salt

Gör så här:

Blanda samman marinaden. Lägg den med kotletterna i en påse och marinera i minst 2 timmar. Ta ut köttet och torka av. Grilla i cirka 4 minuter per sida. Servera kotletterna till en god tomatsallad med fetaost, gurka och salladslök (ev salt o peppar).

Visst ser det smarrigt ut? Naturligtvis kan du även servera potatis, bulgur eller ris till. Det är bara att välja så som det passar en själv. Många gillar inte smaken på fetaosten på grund av att den är gjord på fårmjölk. Men då är det bara att välja en salladsost istället, den är gjord på komjölk och mycket mildare i smaken. Den är helt fantastisk god tillsammans med tomat och lök. Kanon till sommarens grill och sallader. Må så gott!

 ViktVäktarna

  • WW Points: 5 points per kotlett inkl marinad (annars endast 2 points per kotlett)

4 kommentarer

  • Grilla

    Det ser inte bara smarrigt ut. Det var väldigt smarrigt ! Jag hade klyftpotatis till som jag hade gryddat med lite örtsalt. Naturligtvis hade jag fetaost till salladen. En riktig festmåltid !

     
  • Hanna

    Men vad gott det där såg ut!!
    Tycker också att det är dålig värme för att vara juni. Måndag-Tisdag var dock bra, hoppas att det håller i sig!!

     

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.