Marmorerade brownies med jordgubbar
Här kommer ett recept på en god chokladkaka från boken ”Läsarnas egna recept” ur bakserien som Tasteline och Aftonbladet gjorde tillsammans med Linnea. Enligt orginalreceptet skulle man ha med hallon, men då jag hade färska jordgubbar hemma så fick det bli med det. Vill även påpeka gräddningstiden. Enligt receptet skulle man grädda kaka i 20 minuter men min ugn behövde ha mera tid på sig, typ 25-30 minuter och den blev ändå lite kladdig i mitten. Så gå inte strikt efter gräddningstiden utan känn efter med en sticka.
Detta behöver du till en liten plåt (20×30 cm):
Chokladsmet: 300 g mörk choklad, 200 g smör, 2 dl strösocker, 4 ägg, 3 1/2 dl vetemjöl, 1 tsk vaniljsocker
Creamcheese smet: 200 g cream cheese (typ Philadelphia), 1/2 dl strösocker, 1 ägg, 1 msk vetemjöl, ca 2 dl jordgubbar eller hallon
Gör så här:
Smörj och mjöla en ugnsform 20×30 cm (eller använd bakplåtspapper). Börja med chokladsmeten: smält choklad och smör över ett vattenbad. Vispa ägg och socker poröst med elvisp. Rör ner chokladen och tillsätt mjöl och vaniljsocker. Vispa sedan ihop ingredienserna till creamcheese-smeten. Häll först chokladsmeten i formen och sedan creamcheese-smeten ovanpå. Dra försiktigt med en kniv i smeten så att kakan blir marmorerad. Tryck försiktigt jordgubbar över hela kakan. Grädda i 20 (eller upp till 30 minuter) i 175 grader i nedre delen av ugnen. Känn med en sticka så att den inte är alltför kladdig. Låt kallna och skär sedan kakan i lagom stora bitar.
Ha en underbar lördag!
ViktVäktarna
- WW Points: hela kakan har 249 smartpoints. Dela det med antalet bitar du skär upp kakan i.
8 kommentarer
Loulas Kök
Ser verkligen jättegott ut.Har inte provat nått liknande tidigare. En blandning mellan brownie och cheesecake verkar supergott.
Bara en kaka till...
Vilka ljuvliga brownies! Man blir riktigt gottesugen!
Karin W
Här kommer ett till kakmonster som heter Karin!
Varför tröttnar man aldrig på choklad? Ja det är väl för gott helt enkelt!
Emma
Massa goda smaker! 🙂
Hanna
Mmmmm!!!!
Karin
Wow! Det här är nåt för kakmonstret karin! Skall testas inom snar framtid 🙂
≈Sanna≈
Mmm den här låter verkligen helt underbar, jag måste prova att baka denna 🙂
Hoppas att du får en fin helg!
Mvh Sanna
Åsa /En Sida Med Mat
Oj…att mötas av något så läckert innan jag ens ätit frukost!!!
Har velat provat detta (fast med hallon) jättelänge! Om inte jag har fel för mig så kommer receptet ursprunglingen från ”Två systrars söta”. Att ha jordgubbar i verkar ju också riktigt gott!!
Hoppas du får en riktigt trevlig helg!
Kram på dig!