Daimtårta

 

Min dotter älskar Daim och denna Daimtårta gjorde jag en gång när hon fyllde år. Eftersom den fryses så passar den perfekt en varm sommardag.

Detta behöver du:

Botten: 150 g mandelspån, 1 1/2 dl florsocker, 1 tsk bakpulver, 4 st äggvitor, smör till formen

Fyllning: 3/4 dl strösocker, 4 äggulor, 3 dl vispgrädde (20%), 1 dubbeldaim, 1 tsk vaniljsocker

Garnering: 1 hackad daim

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj och mjöla en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
  3. Mixa mandeln fint i en matberedare eller mal den på mandelkvarn.
  4. Blanda mandel, florsocker och bakpulver i en bunke.
  5. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner dem i mandeln. Häll smeten i formen.
  6. Grädda i mitten av ugnen cirka 30 minuter. Låt kakan vara kvar i formen medan den kallnar.
  7. Vispa socker och gulor till en pösig smet.
  8. Vispa sedan även grädden.
  9. Blanda hackad daim och vaniljsocker i äggsmeten och vänd till sist ner grädden.
  10. Häll smeten över mandelbottnen.
  11. Täck formen och frys tårtan minst 4 timmar.
  12. Låt tårtan stå i rumstemperatur cirka 30 minuter innan servering.
  13. Strö över med hackad daim precis innan servering.

ViktVäktarna

  • WW Points: hela tårtan har 125 points med 20 % grädde. Dela det med antalet bitar du skär upp, tex: 12 bitar = 10 points per bit.

3 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.