Sweet red pepper sauce
För första gången så har jag provat att göra egen liten sås på flaska. Denna sås som har smak av paprika med lite hetta passar toppen till kyckling, pastasallader, kidneybönor, bulgur, couscous och mycket mera. Originalreceptet hittade jag i ett gammalt nummer av Laga Lätt, men receptet som jag delar med mig är enligt efter mina ändringar. Det var bara att blanda ihop lite ingredienser och vips så var det färdigt. En flaska har redan åkt iväg till jobbet och den andra fick en jättenära vän.
Detta behövs till cirka 3 dl färdig sås:
2 dl ajvar relish mild, 1/2 dl vitvinsvinäger, 2 tsk honung, 1 1/2 msk sambal oelek (kan minskas till 1 msk), 1 krm salt, 1 msk vatten, 1/4 dl rapsolja
Rör ihop alla ingredienser utom oljan i en skål. Häll sakta ner oljan under omrörning. Späd ev. med mer vatten. Förvara såsen i kylskåp. Som sagt såsen är mycket enkel att göra och passar även perfekt till kebab eller hamburgare i pitabröd.
ViktVäktarna
- WW Points: Hela satsen är 15 points (ca 3 dl). 1 msk är 1 points.
4 kommentarer
Lina
Men så gott med egen sås! Kan tänka mig att den är användbar till många olika rätter. Tack för tipset!
Trevlig Helg!!!
Yasemins kök
Coolt! Ser riktigt smarrigt ut. Jag tänkte prova göra egen ketchup, men den här lockar mig också. 😉
Helena S - Bara en kaka till
Jättebra julklapp ju!
Ingrid
Oj vad du är påhittig! Den verkar god, ska jag prova 🙂 Tänkte även berätta att paketet har kommit fram, och det var alldeles ljuvligt 🙂 Tack så mycket! Kram kram