Kall Gräslökssås till fisk
2009/11/02
Ikväll hade vi fisk till middag och det var så gott. Tyvärr äter vi det alldeles för sällan och det mest för att sonen är måttligt förtjust i det. Han brukar muttra lite extra så där när fisk serveras. Ikväll så var jag sugen på en kall sås till fisken så jag blandade ihop en len gräslökssås på en höft och det blev kalasgott..
Detta la jag i såsen:
2 dl lätt crème fraiche, 2 msk majonnäs, cirka 1/2 tsk salt, 1/2-1 tsk citronsaft, några tag vitpeppar med kryddkvarn
Blanda creme fraiche med majonnäsen, saltet, citronsaften, vitpeppar och hackad gräslök. Blanda och smaka av. Låt stå kallt tills den ska serveras.
TIPS! Denna sås tillsammans med hackad skinka är även supergod till bakad potatis.
ViktVäktarna
- WW Points: 21 points för hela satsen med 80 % och med lättmajonnäs 19 points. Vid 4 portioner blir det 5 points per portion oavsett vilken typ av majonnäs man använder.
Föregående
Gott Valnötsbröd
Nyare
4 kommentarer
Kryddburken
Kall vit sås till fisk är aldrig fel! Och det är dessutom en sån där sås som man kan bli tok-sugen på ibland och bara måste ha!! 😉
Lena Svensson
Såsen ser kalasgod ut 🙂 Här blir det hemlagad pizza idag ha en bra kväll
Kram Lena
Karin
Panerad fisk med kall sås och potatis är så himla gott! Det gör man på tok för sällan 🙂
Emmas Kök
Smarrigt! Kall citronsås, dillsås eller som du gjort med gräslök är ju supergott till en bit fisk! Fräscht och mumsigt 🙂