Hallonpaj
2008/10/17
Jag hittade lite frusna hallon i frysen och blev då sugen på en hallonpaj. Snabbt fixade jag ihop ingredienserna och jag riktigt njöt av pajen när den blev färdig. Servera gärna lite mjukrörd vaniljglass till. Om du använder färska hallon så kan du nästan skippa potatismjölet.
Hallonpaj, 4-6 personer
125 g smör, 3 dl vetemjöl (eller 1 dl vetemjöl + 2 dl havregryn), 1 dl socker, 3-4 dl hallon, potatismjöl (1 msk)
Gör så här:
Blanda mjöl och socker i en bunke. Dela smöret i tärningar och finfördela det i mjölblandningen till en gryning massa. Smörj en ugnsfast form och lägg i hallonen. Sockra dem lite lätt och blanda lite potatismjöl. Smula sedan över mjölblandningen och in i ugnen (200-225 grader) cirka 20 minuter.
Viktväktarna
- WW Points: 87 points för pajen om man använder bara vetemjöl i smulet och 83 spoints om man blandar smulet med havregryn. Dela det med antalet portioner.
Föregående
Sallad med fetaost smulor
Nyare
4 kommentarer
carolina
mums så gtt!
yvonne pira
Jättegod Hallonpaj.
Mikaela
Jag älskar hallonpaj
lina
Hallonpaj är underbart!!! Piggar upp i det trista vädret också.