Mexikansk soppa med chorizo

 

År 2008 kom detta recept för första gången ut på Nadjaskitchen. Och med tanke på hur våra livsmedel har förändrats under dessa år så har jag justerat receptet lite och gjort den lite mera ”ViktVäktar” vänlig.  Detta är en mustig och god soppa med kryddig korv, vita bönor och mycket grönsaker. Något vi mycket väl kan behöva när det är kallt och kyligt ute. Soppan är mättande men kan med fördel serveras med Knådfria frallor till. Jag har strösslat på lite fint skuren salladslök, men en klick lätt-crème fraiche på toppen av soppan passar också bra. Byt ut korven mot en vegetarisk chorizo korv om man önskar göra soppan helt vegetarisk.

Till 4 portioner behöver man:

1 gul lök

2 morötter

3 potatisar

1 tsk rapsolja

1 vitlöksklyfta

1 msk tacokrydda

2 msk tomatpuré

1 liter köttbuljong (tärning + 1 l vatten)

1 röd paprika

270 g chorizokorvar 9% (t.ex. kycklingchorizo) eller vegetarisk chorizo

1 burk vita bönor (ca 250 g)

1 liten burk majs (ca 165 g)

Gör så här:

  1. Skala och hacka löken.
  2. Skala morötterna och potatis. Tärna potatisen och skiva morötterna (lite tjockare så att de inte kokar sönder).
  3. Skiva och skär korven i mindre bitar.
  4. Fräs lök, korv, potatis och morötter i lite matfett cirka 5 minuter.
  5. Tillsätt pressad vitlök, kryddor och tomatpuré. Blanda.
  6. Späd med buljongen och låt allt puttra cirka 10 minuter.
  7. Kärna ur och strimla paprikan.
  8. Lägg ner paprika, bönor och majs i kastrullen.
  9. Låt puttra  i ytterligare cirka 5 minuter. Smaka av med lite salt och eventuellt peppar.
  10. Servera soppan med brödbit och garnera ev soppan med lite persilja, salladslök eller en klick lätt-crème fraiche.

ViktVäktarna

  • WW Points: 5 points per portion med kycklingchorizo.

15 kommentarer

  • Nadja

    Hej Eva
    Tack så mycket för dina fina rader. Jag blir så glad över att se att våra middagsmenyer även kommer väl till hands för andra. Jag kommer att fortsätta att dela med mig av dem, var inte orolig.
    Det vore jättekul och höra vilka recept du testat och vad du tyckte om dem. Har du någon favorit som du gärna lagar om?

    Ha det gott.
    Nadja

     
  • Eva Nordgren

    Hej Nadja! Vill bara tacka för dina superfina recept, älskar att kika in o kolla vad du hittat på för god veckomatsedel. Lova att fortsätta med det, är guld värt att bara få veckans mat färdigkomponerat. Bara att åka å handla o börja laga, mums. /Eva

     
  • Nadja

    Till Anna: det är vita bönor i burk utan tomatsås, alltså naturella. Hoppas du gillar soppan!

     
  • Nadja

    Till Marias Kakburk:

    Tack Maria, måste prova sockerpasta någongång.

    Till Sandra:

    Tack Sandra, du är så välkommen så 😀

    Till AnnaLee:

    Tack AnnaLee, du får låna hur många recept du vill, kom gärna tillbaka och skriv vad du tyckte.

    Nadja

     
  • Annalee

    Hej! Vilken trevlig blogg du har! Här kommer jag helt klart tillbaka och ’lånar’ några recept!
    Ha en bra dag!
    /Annalee

     
  • Sandra

    Hej !

    Vilken fin sida, jätte mycker bra och goda recept (ser det iaf ut som). Hit ska jag gå fler gånger för att få ideér.
    //Sandra

     

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.