Sötsur citron- och honungskyckling
Denna rätt rekommenderar jag stark åt dig som gillar sötsura smaker i maten. Här får kycklingen en sötsur touch med hjälp av citron och honung. Som alla kycklingrätter så går den fort att tillaga och piffar upp vardagen rejält.
Till 4 personer behöver du:
500 g kycklingfilé, rivet skal av 1/2 citron, svartpeppar, 1/2 tsk salt, 1/2 msk olja, 6-8 skivor citron, 1/2 msk pressad citron, 2 msk flytande honung, 1/2 dl vatten, 1 hönsbuljongtärning
Gör så här:
Skär kycklingfiléerna i ca 2 cm stora bitar. Lägg dem i en skål med rivet citronskal, five peppers, salt och olja. Blanda om väl. Hetta upp en stekpanna och lägg i kycklingbitarna och citronskivor. Stek på hög värme cirka 2 minuter. Sänk värmen till medel och tillsätt pressad citron, honung och vatten. Smula ner buljongtärningen och låt alltsammans sjuda cirka 10 minuter.
Här har jag serverat kycklingen tillsammans med couscous och stekta grönsaker (paprika, purjolök, majs) och en tomatsallad.
ViktVäktarna
- WW Points: 3 points/portion. Lägg till points för couscous eller annat.
10 kommentarer
Pialotta
Det här ser bara så himla gott ut.. Ska ha någon kycklingrätt i morgon då vi får gäster.. kanske blir det så här jag lagar till min rätt:-)
Såg du hade recept på surdegsbröd.. måste testa.. aldrig gjort förut..
Ha de fint o trevlig helg/Pialotta
den galna mamman
jag brukar kolla in din blogg emellanåt, dock brukar jag aldrig skriva något, men nu ville jag lämna en liten kommentar på att just jag varit här 🙂 hoppas att du får en jättefin dag mvh den galna mamman
Åsa/En Sida Med Mat
Gud så gott det verkar!!!!!
Jag måste testa detta…fast Peter säger att det snart växer fjädrar på oss så mycket kyckling som vi äter..ha,ha! 😀
Kram Åsa.
Freedomtravel
Ser gott ut! Ääälskar mat som är lite söt!
bakmammorna
vad smarrigt det ser ut!!! sötsurt är ju supergott!
Nette (Kardemumma Gumman)
ooh älskar såndär mat! Bilden va super lockande!
Emmas Kök
Jag älskar sötsur sås så jag måste verkligen laga detta någon dag. Ser riktigt gott ut 🙂
Helena Ljunggren
Sötsur kyckling är en stor favorit, gott som attans 🙂 Detta ser kanongott ut!
Jennie/Kalasgott
Mmmm! Äter väldigt sällan sötsur mat, borde göra det oftar! Det är ju himla gott!
Jessica
Mmm, ser så himla gott ut, älskar ju sötsurt, så detta får man nog testa.
Det som är synd i boken Kladdkakor är just att det inte är bilder till alla recept och då tycker jag att det är lätt att missa goda recept, för ofta är det ju bilden man fastnat för först, kan ju säga att det receptet också gått mig förbi innan, men ljuvligt god var den.
Ha en bra dag!