Grillad kassler med potatispytt & aromsmör
Enkel mat i sommarvärmen? Ja då passar denna rätt verkligen bra. Kassler är ett väldigt bra kött som nästan inte behöver någon alls tid för tillagning, vissa kanske inte ens tillagar kasslern men jag gillar det så att smakerna framträder lite mera. Här har jag gjort pytten själv från grunden men vill du att det ska gå ännu snabbare så tar du djupfryst tärnad potatis och steker upp den. Kryddsmöret sätter en extra liten touch på rätten och passar till all grillad mat. Servera med skivade tomater, de är som godast just nu och är jättesöta och fina.
Grillad kassler med potatispytt och aromsmör, 4 personer:
Kött: 700 g kassler i bit
Potatispytt: 10 potatisar, 1 gul lök eller 1 purjolök, 1 paprika, 1 msk rapsolja till stekning, svartpeppar, salt
Aromsmör: 1 vitlöksklyfta, 75 g smör, 1 tsk rivet citronskal, salt, peppar
Gör så här:
Skala och ansa potatis, lök och paprika och skär dem i tärningar. Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek potatisen i omgångar för snabbare resultat. Stek tills potatisen mjuknar och får fin färg. Lägg potatisen vid sidan om medan du snabbt fräser ihop lök och paprika. Blanda den sedan ihop det med potatisen. Tag några tag med kryddkvarnen av salt och peppar. Gör gärna aromssmöret medan du steker potatisen. Aromsmöret gör du så här: Skala och pressa vitlöken och blanda den med resten av ingredienserna till smöret. Smaka av med salt och peppar. Skiva kasslern och grilla antingen ute om vädret tillåter eller på en grillpanna på båda sidorna. Servera kasslern med potatispytt och aromsmöret. Detta aromsmör passar till vilket god grillad köttbit som helst. Hoppas det smakar…
ViktVäktarna
- WW Points: 15 points/portion enligt receptet ovan. Minska på aromsmöret om du vill ha lägre pointsvärde, bara den är 7 points av de 15
10 kommentarer
Pingback:
Pingback:
Pingback:
Pingback:
KarinW
Gott det där Nadja!Snyggt du stekt kasslern, jag håller med om att det blir godare om man steker den även om man slår en sås på.
Ha en fin fortsättning på helgen/Karin
Cutecakes-Paulina
Det ser jättegott ut, kassler är så smakrikt och det låter jättegott med potatispytt och aromsmör till!
åsa - hello sugar!
jag tittade precis in på aromias hemsida, de har ju en hel massa bra grejer! 🙂
Jessica
Mmm, vad gott det ser ut, riktig sommarmat och pytten verkar vara en rolig variation ist för dom vanliga tillbehören. Så nu är det bara sommaren som fattas, trött på det eviga regnandet.
Hoppas du får en bra kväll!
Jasmine / Unga Morsan
Låter jättegott! Alla skriver om aromsmör just nu, måste nästan göra det själv till helgen! 🙂
Åsa /En Sida Med Mat
Kassler är verkligen bra mat!
Speciellt nu till sommaren….det här lät som en smaskig måltid!