Syltkakor med mandelflarn

 

Nu har jag fyllt kakburken igen. Denna gång med goda syltkakor med mandelspån på. Mandelspånen ger en liten extra touch av både knaprighet och smak, samtidigt som den piggar upp den klassiska syltkakan. Prova så får du se.

Syltkakor med mandelflarn

Du behöver detta till cirka 40 kakor:

Mördeg: 3 3/4 dl vetemjöl

3/4 dl potatismjöl

200 g kallt smör/margarin 80%

1 dl socker

2 tsk vaniljsocker,

Fyllning/Garnering:

1/2-1 dl röd fast sylt (lågkalori)

lättvispad äggvita

ca 3 msk mandelspån

Gör så här:

  1. Arbeta snabbt samman degen. Låt degen vila inlindad i plastfolie i kyl cirka 30 minuter.
  2. Rulla degen till bollar och lägg på bakpappersklädd plåt. (Om du vill kan du grädda en provkaka; flyter den ut så behöver den mera mjöl.)
  3. Gör en fördjupning med ett finger i varje kaka och lägg i lite sylt.
  4. Pensla kanterna med äggvita och strö över mandelspån.
  5. Grädda i 175 grader i cirka 15 minuter. Njut av kakan tillsammans med en kopp gott kaffe.

Viktväktarna

  • WW Points: totalt har receptet ovan 149 points med smör och 131 med margarin 80%. Vid 40 småkakor så blir det 4 points per kaka med smör och 3 points per kaka med margarin.

6 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.