Syltkakor med mandelflarn
2023/04/21
Nu har jag fyllt kakburken igen. Denna gång med goda syltkakor med mandelspån på. Mandelspånen ger en liten extra touch av både knaprighet och smak, samtidigt som den piggar upp den klassiska syltkakan. Prova så får du se.
Du behöver detta till cirka 40 kakor:
Mördeg: 3 3/4 dl vetemjöl
3/4 dl potatismjöl
200 g kallt smör/margarin 80%
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker,
Fyllning/Garnering:
1/2-1 dl röd fast sylt (lågkalori)
lättvispad äggvita
ca 3 msk mandelspån
Gör så här:
- Arbeta snabbt samman degen. Låt degen vila inlindad i plastfolie i kyl cirka 30 minuter.
- Rulla degen till bollar och lägg på bakpappersklädd plåt. (Om du vill kan du grädda en provkaka; flyter den ut så behöver den mera mjöl.)
- Gör en fördjupning med ett finger i varje kaka och lägg i lite sylt.
- Pensla kanterna med äggvita och strö över mandelspån.
- Grädda i 175 grader i cirka 15 minuter. Njut av kakan tillsammans med en kopp gott kaffe.
Viktväktarna
- WW Points: totalt har receptet ovan 149 points med smör och 131 med margarin 80%. Vid 40 småkakor så blir det 4 points per kaka med smör och 3 points per kaka med margarin.
Föregående
6 kommentarer
Sandra drömkaka
Mmm gott med mandelflarn på, nu ska jag ta & baka också 🙂
Anna
Vad gott med kakor. Det är ju bara skit väder så man kanske skulle ta och baka lite kakor Det ändra är att då äter man bara och det är inte bra.
Anna
Jasmine / Unga Morsan
Vilka sötnosar! Blev så sugen nu när jag har lågt blodsocker och allt.. Åååhhh.. Nej, det får blir frukt för min del idag.. Kakor måste det bakas snart igen! 🙂
Lena Svensson
Morning 🙂 Ha en riktigt bra dag 🙂
Kram Lena
Nette (Kardemumma Gumman)
ser jätte smarriga ut! 🙂 Älskar kakor.. 😀
Carro
Vilka tjusiga kakor ! =) Säker på att de var goa !