Chorizo i paprika och chilisås

 

Om du gillar stark mat så ska du absolut provlaga detta. Chorizoslantar i en creme fraiche sås som är smaksatt med paprika och chili. Rätten går mycket snabbt att tillaga och är perfekt som vardagsrätt. Och såsen blir är för tjock så kan du spä ut den med lite vatten. Lägg till olika grönsaker: paprika, lök, purjolök, champinjoner, sockerärter eller vad du själv föredrar.

Chorizo med paprika och chili

Till 4 portioner:

5 chorizokorvar (9%), 2 1/2 dl creme fraiche chili och paprika 11%, paprika, lök, 4 portioner pasta

Gör så här:

Börja med att koka pastan. Slanta korvarna och hacka paprikan och löken i mindre bitar. Fräs alltsammans i traktörpanna eller lite djupare stekpanna.

Chorizo i paprika och chilisås

När korvarna har fått färg och grönsakerna mjuknat så häller du i creme fraichen. Rör om och låt det bli varmt. Servera korven med nykokt pasta. Snabbt och enkelt, men så gott.

ViktVäktarna:

  • WW Points: 10 points vid val av 9 % chorizokorv

4 kommentarer

  • Nadja

    Hej Mette
    Kan det vara så att burkarna har blivit ändrade från 2,5 till 2? Det går lika bra att använda 2 dl bara, inte behöver du köpa en burk till.

    Hälsningar Nadja

     
  • Mette

    Jätte god. Det som är lite jobbigt är att det skall vara 2,5 dl creme fraiche. Då burken är på 2 dl.

     
  • Nadja

    Hej Malin, det är helt olika beroende på vart du bor och vilken affär det är. Men du kan alltid prata och fråga om de kan ta in Viktväktarkorvarna i din butik.

     

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.