Chorizo i paprika och chilisås
Om du gillar stark mat så ska du absolut provlaga detta. Chorizoslantar i en creme fraiche sås som är smaksatt med paprika och chili. Rätten går mycket snabbt att tillaga och är perfekt som vardagsrätt. Och såsen blir är för tjock så kan du spä ut den med lite vatten. Lägg till olika grönsaker: paprika, lök, purjolök, champinjoner, sockerärter eller vad du själv föredrar.
Till 4 portioner:
5 chorizokorvar (9%), 2 1/2 dl creme fraiche chili och paprika 11%, paprika, lök, 4 portioner pasta
Gör så här:
Börja med att koka pastan. Slanta korvarna och hacka paprikan och löken i mindre bitar. Fräs alltsammans i traktörpanna eller lite djupare stekpanna.
När korvarna har fått färg och grönsakerna mjuknat så häller du i creme fraichen. Rör om och låt det bli varmt. Servera korven med nykokt pasta. Snabbt och enkelt, men så gott.
ViktVäktarna:
- WW Points: 10 points vid val av 9 % chorizokorv
4 kommentarer
Nadja
Hej Mette
Kan det vara så att burkarna har blivit ändrade från 2,5 till 2? Det går lika bra att använda 2 dl bara, inte behöver du köpa en burk till.
Hälsningar Nadja
Mette
Jätte god. Det som är lite jobbigt är att det skall vara 2,5 dl creme fraiche. Då burken är på 2 dl.
Nadja
Hej Malin, det är helt olika beroende på vart du bor och vilken affär det är. Men du kan alltid prata och fråga om de kan ta in Viktväktarkorvarna i din butik.
malin
Vart kan man köpa vv korven?