Skinkschnitzel med risoni
Jag fann grunden till detta recept i ett av Viktväktarnas veckohäften. Men jag gjorde rätten efter mina önskemål. Jag har kryddat till det, lagt i lite vitlök och mer grönsaker. Spara inte på grönsakerna utan lägg till dem du gillar, de mättar och är dessutom nyttiga. Här har jag använt röd lök men ta gärna gul då den är bättre till matlagning.
Till 4 portioner behöver du:
700 g skinkschnitzel, 1 1/2 dl risoni (okokt), 5 tsk tomatpuré, 2 st grönsaksbuljontärning, 1 msk rapsolja, 1 gul lök, 1 röd paprika, 1 liten bit purjolök, 1-2 vitlöksklyftor, salt, peppar
Gör så här:
Koka upp vatten i en stor kastrull med tomatpuré och buljongtärningarna. Lägg i pastan och koka i typ 10-11 minuter.
Strimla schnitzeln och stek den i olja tillsammans med paprika och lök. Salta och peppra. Grönsakerna ska gärna vara skivade/klyftade i större bitar. Pressa i en till två vitlöksklyftor, beroende på storlek och smak. Låt det fräsa tills köttet är mjukt.
Häll av vattnet från pastan och blanda ner risonin i pannan med köttet och grönsakerna. Smaka av med salt, peppar och eventuellt lite mera tomatpuré. Servera med sallad till.
ViktVäktarna
- WW Points: 10 points per portion
4 kommentarer
Nadja
Camilla: Toppen, gör så. Buljongen och tomatpurén är till för att smaksätta risonin (pastan som liknar ris) och inget annat. Lycka till och återkom gärna och berätta hur det gick.
Ha det! Nadja
Camilla W
Aha!
Blev lite osäker i och med att buljong och tomatpuré skulle vara ihop med vattnet. Har minsann aldrig använt risoni.
Men detta låter som något gott som jag kan klara att laga till 😉
Tack för svar!
Nadja
Hej Camilla: Nej du är inte trög utan jag skriver nog lite slarvigt. Recept är svåra att skriva så att alla förstår vad man menar, vissa saker tycker man är självklart men andra inte. Vattnet är ju till för att koka pastan (risoni) och inget annat. Följ anvisningarna som står på pastaförpackningen så kan du inte misslyckas. Återkom om du fortfarande har frågor.
Kram Nadja
Camilla W
Hej.
Detta låter gott men jag är nog lite trög (eller läser slarvigt) – hur mycket vatten ska man ha i grytan? 🙂
Tack för all inspiration!