Jordgubbspaj med vit choklad

 

Gott, snabbt och mycket enkel, så kan denna paj beskrivas. Du har en paj på bordet inom en halvtimme. perfekt när man får oväntat besök. Frysta jordgubbar går också bra, men glöm inte att blanda dem med cirka 2 msk potatismjöl då de vätskar av sig. Jordgubbarna kan bytas ut mot andra bär också eller blandas.

Jordgubbspaj

Jordgubbspaj, 4-6 personer:

125 g smör, 1 dl vetemjöl, 2 dl havregryn, 1 dl socker, 1 tsk vaniljsocker, 30 gram vit choklad, 1 liter jordgubbar, ev 1 msk potatismjöl

Gör så här:

Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Dela smöret i tärningar och finfördela det i mjölblandningen till en gryning massa. Smörj en ugnsfast form och lägg i jordgubbarna, skär dem eventuellt i mindre bitar. Blanda eventuellt i lite potatismjöl. Smula sedan över mjölblandningen  och strö över chokladknapparna. Låt pajen gräddas i ugnen (225 grader) cirka 15 minuter. Servera gärna mjuk rörd vaniljglass eller vaniljsås till.

ViktVäktarna

  • WW Points: Totalt har receptet 107 points. Dela det med antalet bitar du serverar, tex 10 bitar = 11 points

2 kommentarer

  • Nadja

    Tack snälla rara Eva! Jag blir så glad över dina ord.

    Önska även dig en fin sommar och tusen tack för att du läser min lilla blogg.

    Nadja

     
  • Eva Petri

    Så härligt inspirerad blir jag av din blogg med goda, enkla recepttips….ha en underbar sommar, både i sol och regn.

     

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.