Mexikanska kycklingköttbullar med guacamole

 

Det är några som har hört av sig och vill ha receptet på Mexikanska miniköttbullar som jag åt på spotingkvällen med Kronfågeln. Här kommer receptet och servera dem gärna med guacamole och den varma majssalladen.

Spot & Tell Kronfågel 2013

Till 4 portioner behöver du:

Köttbullar: 500 g kycklingfärs, 1 påse tacokrydda, 1 ägg, 1/2 dl ströbröd, 1 dl vatten, salt

Guacamole: 1 mogen avokado, 1/2 klyfta vitlök, 1 lime, 1/2 röd chili, 1 tomat, salt, 1 msk skuren korander

Rostad majs: 2 färska majskolvar, 1 röd paprika, 1 burk svarta bönor (250 g), 1/2 gurka (skalad och urkärnad), 1 spansk peppar, 2 lime, 4 salladslökar, salt, ev lite socker, blad och örter till garnering

Gör så här:

Gör köttbullarna så här: Blötlägg ströbrödet i vatten i ca 5 minuter. Blanda sedan alla ingredienser till en fast smet. Rulla köttbullarna och stek i panna. Eventuellt efterstek dem i 100 grader ugn. Innertemperaturen ska vara 65 grader.

Guacamolen gör du så här: Dela och ta ur avocadoköttet och tärna i fina bitar. Riv i vitlöken och pressa i limesaften. Finhacka chilin och kärna ur tomaterna. Skär tomatköttet i små tärningar och bland i. Smaksätt med salt och blanda i koriander.

Mexikanska köttbullar med guacamole

Sallad på rostad majs gör du så här: Skär majsen av kolvarna och sautera (stek hastigt på hög värme) i torr panna i cirka 2 minuter. Låt svalna och blanda med tärnad paprika, tärnad gurka, finhackad spansk peppar, limejuice och finskuren salladslök. Smaka av med salt och peppar. Toppa fint med blad och örter.

Recepten är gjorda av kocken Magnus Albrektsson.

ViktVäktarna

  • WW Points: Kycklingbullarna är 5 points per portion, guacamolen är 2 points per portion, salladen på rostad majs och bönor har 0 points per portion. Totalt blir det 7 points per portion.

3 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.