Grönsakspaj

 

Denna paj passar mycket bra på ett buffébord, i matlåda, till lunch eller varför inte även till middag. Trots att den är helt vegetariskt så är den god för oss alla som gillar broccoli, purjolök och paprika. Jag har gjort pajskalet efter ett Viktväktarrecept och den innehåller lite keso. Pajskalet är mycket god och krispig.  Grönsakerna kan varieras efter det man har i kylskåpet eller efter det man tycker om.

Detta behövs till en paj:

Pajdeg: 100 g margarin 80%, 100 g keso max 1,5 %, 3 1/4 dl vetemjöl

Fyllning: 100-150 g broccoli, 50 g purjolök, 50 g röd paprika, 3 ägg, 2 dl mellanmjölk, 1 tsk salt, några tag av kryddmix chili på kvarn eller ca 1 krm peppar, 1 dl riven ost (max 17 %)

Gör så här:

  1. Börja med pajskalet. Blanda smör, keso och mjöl. Tryck ihop degen till en boll och låt den vila kallt i cirka 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Förbered fyllningen under tiden.
  3. Skär purjolöken och paprikan i bitar.
  4. Ta isär broccolin i mindre buketter. Koka allt i lättsaltat vatten i några minuter. Låt rinna av.
  5. Tryck ut degen i en pajform och nagga den med en gaffel. Förgrädda skalet i cirka 10 minuter.
  6. Fördela grönsakerna i pajformen.
  7. Vispa ihop ägg och mjölk tillsammans med lite salt. Häll över äggblandningen i pajskalet. T
  8. a några tag med chilikryddmixen eller krydda med lite peppar.
  9. Strö över med riven ost och grädda i cirka 30 minuter eller tills äggstanningen har stelnat och fått fin färg.
  10. Servera en bit paj tillsammans med en god blandad sallad.

ViktVäktarna

  • WW Points: Hela pajen har 66 points, pajskalet har 60 points och fyllningen har 6 points. Dela det med antalet bitar du serverar pajen med, tex vid 6 bitar så blir det 11 points.

5 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.