Kassler med stuvade morötter
2021/02/23
Stuvade morötter äter man inte var dag längre och när man väl gör det så blir det extra gott. Det passar till kassler, falukorv och till och med köttbullar skulle jag vilja säga. Receptet nedan är för 2 portioner, men det går utmärkt att dubbla receptet om ni är flera eller om du vill ha till matlåda dagen efter.
Till två portioner behöver du:
200 g kassler
4 potatisar
Stuvning:
2-3 morötter
1 1/2 dl vatten
1 msk Bregott mellan
1 msk vetemjöl
3 dl mellanmjölk (laktosfri)
salt
peppar
ev. lite riven muskotnöt
lite färsk persilja
Gör så här:
- Börja med att koka potatisen.
- Skala och skär morötterna i slantar.
- Lägg morötterna i en kastrull tillsammans med vattnet och låt det koka i cirka 5-10 minuter beroende på tjockleken. Morötterna ska inte bli alltför mjuka utan ha lite tuggmotstånd kvar.
- Ta fram en stekpanna och smält smöret.
- När smöret är smält blandar du in mjölet och späder det direkt med mjölk under vispning. Låt det koka upp och glöm inte att röra om så gott som hela tiden.
- När stuvningen har kokat upp så blandar du ner morötterna och smaksätter med salt, peppar och eventuellt lite riven muskot.
- Låt stuvningen tjockna lite, rör om ofta så att det inte bränns vid.
- Stek snabbt upp kasslerskivorna.
- Servera kasslern med stuvade morötter och nykokt potatis.
- Strö över lite hackad persilja.
Viktväktarna
- WW Points: 10 points per portion
Föregående
Middagsmeny vecka 8/2021
Nyare
6 kommentarer
Tina
Ohh vad gott med stuvade morötter!
Tina
Ohhh vad gott med stuvade morötter!
Nadja
Hej Linda, jag använder mig av Viktväktarnas receptskapare för att räkna ut propointsvärdet per portion. Observera att detta recept är beräknat för 2 portioner och inte 4.
Hälsningar Nadja
Linda
Hur räknar du ut pountsen i tex morotsstuvning ?
Fin blogg
Dad4Life
Det där såg fantastiskt gott ut 🙂
Vardagsmat a la Jess
Åh vad du läskas med kassler! Jag harvarit sugen på det i flera dagar men inte tagit mig för att köra till affären och köpa än. 😉