Kassler med stuvade morötter

 

Stuvade morötter äter man inte var dag längre och när man väl gör det så blir det extra gott. Det passar till kassler, falukorv och till och med köttbullar skulle jag vilja säga. Receptet nedan är för 2 portioner, men det går utmärkt att dubbla receptet om ni är flera eller om du vill ha till matlåda dagen efter.

Kassler med stuvade morötter

Till två portioner behöver du:

200 g kassler

4 potatisar

Stuvning:

2-3 morötter

1 1/2 dl vatten

1 msk Bregott mellan

1 msk vetemjöl

3 dl mellanmjölk (laktosfri)

salt

peppar

ev. lite riven muskotnöt

lite färsk persilja

Gör så här:

  1. Börja med att koka potatisen.
  2. Skala och skär morötterna i slantar.
  3. Lägg morötterna i en kastrull tillsammans med vattnet och låt det koka i cirka 5-10 minuter beroende på tjockleken. Morötterna ska inte bli alltför mjuka utan ha lite tuggmotstånd kvar.
  4. Ta fram en stekpanna och smält smöret.
  5. När smöret är smält blandar du in mjölet och späder det direkt med mjölk under vispning. Låt det koka upp och glöm inte att röra om så gott som hela tiden.
  6. När stuvningen har kokat upp så blandar du ner morötterna och smaksätter med salt, peppar och eventuellt lite riven muskot.
  7. Låt stuvningen tjockna lite, rör om ofta så att det inte bränns vid.
  8. Stek snabbt upp kasslerskivorna.
  9. Servera kasslern med stuvade morötter och nykokt potatis.
  10. Strö över lite hackad persilja.

Viktväktarna

  • WW Points: 10 points per portion

6 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.