Snickerspraliner
Dessa snickerspraliner är försvinnande goda. Passar perfekt till alla tillfällen och inte bara nu över jul. Jag fann grundrecept på baka.se men har dock ändrat lite (som vanligt). Storleken på pralinerna avgör även mängden. Jag gjorde i storleken ”normalstora chokladbollar” och fick cirka 25 stycken. Det skulle nog ha blivit någon mer men smeten var ju så god…
Detta behöver du till cirka 25 stycken praliner:
100 g smör, 3 dl havregryn, 1 dl socker, 1 tsk vaniljsocker, 2 msk kakao, 1 msk kallt kokt kaffe eller vatten, 4 msk jordnötssmör, 1 rulle Center choklad med kolafyllning, 1 dl salta jordnötter, 200 g ljus choklad
Gör så här:
Börja med att blanda ihop smör, havregryn, socker, vaniljsocker, kakao och kaffe i en bunke. Rör sedan ner jordnötssmöret.
Lägg i Centerchokladen och krama sönder dem i smeten så att kolasåsen rinner ut och chokladen blir till mindre bitar. Blanda även i jordnötterna (hacka dem i mindre bitar om så önskas). Ta en klick smet i handen och forma den till lagom stor boll och lägg på ett fat. Gör likadant med resten av smeten och ställ kallt i någon timme.
Smält chokladen över ett vattenbad, temperera den gärna, och doppa sedan pralinerna i chokladen. Låt det rinna av ordentligt och ställ pralinerna på bakplåtspapper för att stelna. När de har stelnat så kan placera dem i små fina pappersformar. Nu är de redo att avnjutas. Förvaras i kyl om du inte har tempererat chokladen.
Viktväktarna:
-
WW Points: hela satsen har 192 points med smör och 183 points om man använder 80 % margarin. Det blir 6 points per boll vid 30 stycken (oavsett om man använder smör eller margarin).
15 kommentarer
gms
perfekt att bjuda på på jobbet på tisdag, bra med glutenfritt!!
Nadja
Hej Åsa
Ledsen att du har fått vänta men nu har jag räknat ut receptet. En pralin är 4 pp. Verkligen värd varje pp.
Ha det gott Nadja
Åsa
Hej
Hur många pp är det i dessa smarriga?
Mvh Åsa
Nadja
Linn! Tusen tack för att du la upp detta recept på baka.se. Pralinerna är såååå grymt goda! / Nadja
Linn
Nej men! Vad glad jag blev nu, det är nämligen mitt recept på baka.se du utgått ifrån! 🙂 Trodde knappt det var någon som provat det, så när jag av en slump sökte på ”chokladbollar” i din blogg och fick syn på detta blev jag superglad!
Håller med om att de är himla goda, och så smidigt eftersom de är enkla att göra också.Roligt att du hittade receptet!
Jessica
Wow, låter ljuvliga! Dessa blir att testa =)
Nadja
Ha en riktigt fin jul du med och hoppas pralinerna faller er i smaken. Kramar från mig / Nadja
Ann-Britt
Hej Naida!
Jag tar kaffe i då! Nu ska här inhandlas och bjudas på när nära och kära kommer hit på Juldagen! Så kul med ett nytt recept att testa.
Vill passa på att önska en Riktig God Jul!
Ha det bra och njut av helgen!
Kram:))
Anders
Jag kan föreställa mig att det smakar toppen. Provar att göra nu till Jul samt att ta med till jobbet någon gång och bjuda.
Anders
Nadja
Hej Ann-Britt! Tack för att du uppmärksammade detta. Det ska stå 1 msk kallt kaffe eller alternativt vatten. Jag använde mig av kaffe och vill påpeka att det inte smakar kaffe på grund av det. Men om man inte är kaffedrickare så går det lika bra med vatten.
Kramar Nadja
Ann-Britt
Hej igen Nadja!
Satt precis och skrev upp vad som behövs inhandlas för att göra Snickers Pralinerna!
Du har skrivet 1 Msk kallt kokt vatten. Men sedan står det att det ska blandas i kaffe i bunken. Menar du 1 Msk kallt kaffe eller 1 Msk vatten, eller bara Kaffe eller bara vatten?
Kram:))
Ellan Eriksson
Låter mumsigt, ska testa o göra bums men i receptet står det kallt kokt vatten, verkar som om en liten tryckfels nisse har varit i farten 😉
Ann-Britt
Hej Nadja!
Dessa ser vansinnigt goda ut, och är det säkert också!
Ska handla ingredienserna och göra dom inom kort!
Tack för ännu ett bra recept!
Kram:))
Linda - Cupcakesfluffan
Jisses, det låter helt tokgott 🙂
Ida
Riktigt fina och de ser goda ut 🙂 Ska kanske testa att göra dom någon dag