Fisk med örter, chili och gräslök

 

2012: Då var det dags för lite fisk bland allt julgott. Jag passade på att prova kryddblandningen från Santa Maria som jag skrev om tidigare för någon vecka sedan. Kryddblandningen ”Citron och örter”  var helt okej och smakade mest dragon faktiskt. Det var enkelt och smidigt att tillaga, samtidigt som det var gott. Och inte nog med det, det tog mindre än en halvtimme att få det färdigt.

Edit 161222: Kryddmixen kan vara svårt att hitta idag då receptet lades ut 2012. Men använd annars citronpeppar, valfria örter och lite chilihack så blir det något liknande

Fisk med örter, chili och gräslök

Du behöver detta till 4 portioner:

ca 600 g valfri fisk, 2 dl crème fraiche lätt 15%, 1 påse Citron och örter (Santa Marias kryddblandning), 2 dl vatten, någon nypa hackad fryst chili, hackad gräslök

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en ugnsform med lite matfett. Fördela fiskbitarna i formen.

Fisk med örter, chili och gräslök

Vispa ihop crème fraiche tillsammans med vatten och kryddblandningen. Häll det sedan över fisken. Strö över lite hackad chili och gräslök efter tycke och smak.

Fisk med örter, chili o gräslök

Grädda fisken i cirka 20 minuter eller tills den blir vit, fast och fin.

Fisk med örter. chili o gräslök

Servera gärna med potatismos och haricots verts.

ViktVäktarna

  • WW Points: 4 points per portion, lägg till points för potatis

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.