Färgglad vitkålssallad
Denna sallad är perfekt att servera till så gott som allt: till pizzan, till köttbiten eller kycklingen men även till den krämiga pastasåsen. Olja, äppelcidervinäger, salt, svartpeppar och lite italiensk salladskrydda brukar jag använda för att smaksätta den med. Jag kryddar allt på en höft och smakar mig fram. För att få allt så finrivet som möjligt så använder jag en mandolin, men var försiktig för den brukar vara mycket vass! Gör gärna salladen en liten stund innan den ska serveras, för då hinner den gotta till sig och dra åt sig av alla smaker. Receptet nedan är på ett ungefär, du gör precis som det passar dig.
Till en sallad för 2-4 personer behöver man:
ca 1/3 vitkål
ca 1 röd spetspaprika
ca 1/2 gurka
ca 1/2 dl majs
ca 1 morot
äppelcidervinäger (ca 1-2 msk)
neutral olja (ca 1/2 matsked)
salt
några tag med pepparkvarnen
italiensk salladskrydda
Gör så här:
- Skölj och skala moroten, tvätta paprikan, gurkan och vitkålen.
- Skär grönsakerna tunt, gärna med hjälp av en mandolin.
- Lägg allt i en skål tillsammans med majskornen.
- Krydda grönsakerna med lite salt, några tag med pepparkvarnen och pudra över lite italiensk salladskrydda.
- Häll över lite olja och äppelcidervinäger, hur mycket beror på hur syrligt du vill ha salladen.
- Blanda allt väl och smaka av.
- Låt salladen stå i kylskåp tills det är dags att servera den.
ViktVäktarna
- WW Points: salladen har totalt 2 points för matoljan. Vid 4 portioner så blir det 1 points/portion.
REKLAMLÄNK
8 kommentarer
Pingback:
Pingback:
Sanna
Tack för ett riktigt bra tips. Vitkål är inte bara gott utan extremt bra pris!
min mat o vikt
åh vad färgrik de blev o roligt med lite varion även på sallad…
Emmy
Jag älskar kålsallader! Min man vill helst ha vitkålssallad med en dressing liknande din. Gott!
vicki
Fin blogg, besök gärna min och lämna gärna en kommentar! 🙂
Mrs Sunshine
Vitkål är toppen, särskilt denna årstid då många andra grönsaker kan vara rätt trista och smaklösa…
Gjorde en variant nyligen som håller hela veckan och som man pimpar lite olika varje dag:-) http://mrssunshinecooking.blogspot.com/2012/02/hela-veckans-rakostsallad.html
ha en fin dag!
Fröken Dill
Stiligt! Vitkålssallad är toppengott, men den kan ju behöva lite färg.