Färgglad vitkålssallad

 

Denna sallad är perfekt att servera till så gott som allt: till pizzan, till köttbiten eller kycklingen men även till den krämiga pastasåsen. Olja, äppelcidervinäger, salt, svartpeppar och lite italiensk salladskrydda brukar jag använda för att smaksätta den med. Jag kryddar allt på en höft och smakar mig fram. För att få allt så finrivet som möjligt så använder jag en mandolin, men var försiktig för den brukar vara mycket vass! Gör gärna salladen en liten stund innan den ska serveras, för då hinner den gotta till sig och dra åt sig av alla smaker. Receptet nedan är på ett ungefär, du gör precis som det passar dig.

Till en sallad för 2-4 personer behöver man:

ca 1/3 vitkål

ca 1 röd spetspaprika

ca 1/2 gurka

ca 1/2 dl majs

ca 1 morot

äppelcidervinäger (ca 1-2 msk)

neutral olja (ca 1/2 matsked)

salt

några tag med pepparkvarnen

italiensk salladskrydda

Gör så här:

  1. Skölj och skala moroten, tvätta paprikan, gurkan och vitkålen.
  2. Skär grönsakerna tunt, gärna med hjälp av en mandolin.
  3. Lägg allt i en skål tillsammans med majskornen.
  4. Krydda grönsakerna med lite salt, några tag med pepparkvarnen och pudra över lite italiensk salladskrydda.
  5. Häll över lite olja och äppelcidervinäger, hur mycket beror på hur syrligt du vill ha salladen.
  6. Blanda allt väl och smaka av.
  7. Låt salladen stå i kylskåp tills det är dags att servera den.

ViktVäktarna

  • WW Points: salladen har totalt 2 points för matoljan. Vid 4 portioner så blir det 1 points/portion.

REKLAMLÄNK

8 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.